The Legacy Story
Jouw levensverhaal in Beeld

Wat kun je met een levensverhaal doen ?

Stel je bijvoorbeeld eens voor hoe mooi het kan zijn als jouw kinderen of kleinkinderen op ieder moment kunnen beleven hoe jij zelf vertelt over jouw levenservaring in een prachtige film. Zelfs als jij het zelf niet meer kan vertellen. Een mooi moment om toch nog even dichter bij de verteller te zijn dan alleen een gedachte.

Hoe ziet het eruit ?

Het levensverhaal in beeld is het verhaal dat wordt verteld door jou waarbij in beginsel zo ver mogelijk wordt teruggegaan in de tijd en vervolgens het chronologische pad beschrijft van peuter, kleuter, basisschool, adolescentie, vroeg- middelbaar en naar late volwassenheid. Tijdens het vertellen van het verhaal draait er een camera die het beelddocument vastlegt, bij voorkeur in de eigen vertrouwde omgeving van de verteller.

De leidraad wordt gevormd door een vragenlijst die helpt om focus te houden op de chronologie waardoor de meeste levensfasen aan bod komen. Er is genoeg ruimte voor anekdotes en korte “uitstapjes” die kunnen bijdragen aan de dynamiek van het hele verhaal.

Om de sfeer en het moment waarin het verhaal verteld wordt een extra belevenis te geven kunnen we er tevens voor kiezen om wat aparte opnamen te maken van alledaagse bezigheden die we dan achteraf toevoegen aan het hele verhaal. Daarbij kunnen er (oude) foto’s gebruikt worden om toe te voegen aan het beelddocument waarmee het verhaal zich kan versterken en zichtbaarder wordt.

Voordat de opnamen gestart worden bespreken we in het kort hoe het verhaal er globaal uit zal komen te zien. Tijdens de opnamen kunnen we afhankelijk van het verloop nog kiezen of er fragmenten zijn die misschien niet, of juist wel, in het beelddocument verwerkt gaan worden.
Als alle opnamen gemaakt zijn wordt hiervan het levensverhaal samengesteld en gemonteerd. Indien er nog speciale wensen zijn, bijvoorbeeld m.b.t. het gebruik van muziek en bepaalde foto’s in het beelddocument dan geschiedt dit natuurlijk in overleg met jou.

De duur van de opnamen is sterk afhankelijk van wat en hoeveel jij kan en wil vertellen en wat er behalve het vertelde verhaal nog toegevoegd gaat worden aan aparte opnamen en foto’s. Dit kan variëren van enkele uren tot mogelijk enkele dagdelen.

Wil je graag meer weten over het maken van
een Levensverhaal in Beeld ?

Social Media

© Copyright 2020 GEOWINGS - All Rights Reserved. Algemene Voorwaarden | Privacy Verklaring. GEOWINGS beschikt over de officiële certificaten en vergunningen om drone diensten commercieel te mogen uitvoeren. Vastgesteld door afd. IL&T van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. 

Mobirise web builder - Learn more