free website templates

The Legacy Story
Jouw levensverhaal in beeld

Ik wil jou graag iets vertellen over jouw levensverhaal ...


Hoe ziet het eruit ?


Het levensverhaal in beeld is het verhaal dat wordt verteld door jou waarbij in beginsel zo ver mogelijk wordt teruggegaan in de tijd en vervolgens het chronologische pad beschrijft van peuter, kleuter, basisschool, adolescentie, vroeg- middelbaar en naar late volwassenheid. Tijdens het vertellen van het verhaal draait er een camera die het beelddocument vastlegt, bij voorkeur in de eigen vertrouwde omgeving van de verteller.


De leidraad wordt gevormd door een vragenlijst die helpt om focus te houden op de chronologie waardoor de meeste levensfasen aan bod komen. Er is genoeg ruimte voor anekdotes en korte “uitstapjes” die kunnen bijdragen aan de dynamiek van het hele verhaal. 


Om de sfeer en het moment waarin het verhaal verteld wordt een extra belevenis te geven kunnen we er tevens voor kiezen om wat aparte opnamen te maken van alledaagse bezigheden die we dan achteraf toevoegen aan het hele verhaal. Daarbij kunnen er (oude) foto’s gebruikt worden om toe te voegen aan het beelddocument waarmee het verhaal zich kan versterken en zichtbaarder wordt.


Voordat de opnamen gestart worden bespreken we in het kort hoe het verhaal er globaal uit zal komen te zien. Tijdens de opnamen kunnen we afhankelijk van het verloop nog kiezen of er fragmenten zijn die misschien niet, of juist wel, in het beelddocument verwerkt gaan worden. 


Als alle opnamen gemaakt zijn wordt hiervan het levensverhaal samengesteld en gemonteerd. Indien er nog speciale wensen zijn, bijvoorbeeld m.b.t. het gebruik van muziek en bepaalde foto’s in het beelddocument dan geschiedt dit natuurlijk in overleg met jou.


De duur van de opnamen is sterk afhankelijk van wat en hoeveel jij kan en wil vertellen en wat er behalve het vertelde verhaal nog toegevoegd gaat worden aan aparte opnamen en foto’s. Dit kan variëren van enkele uren tot mogelijk enkele dagdelen.  


Wat kun je met een levensverhaal doen ?


Stel je bijvoorbeeld eens voor hoe mooi het kan zijn als jouw kinderen of kleinkinderen op ieder moment kunnen beleven hoe jij zelf vertelt over jouw levenservaring in een prachtige film. Zelfs als jij het zelf niet meer kan vertellen. Een mooi moment om toch nog even dichter bij de verteller te zijn dan alleen een gedachte.
ADRES

GEOWINGS
Avercampstraat 3
7412 TH Deventer


CONTACT

Marc Lemmens
info@geowings.nl
06 - 159 00 762

INFO


  • KvK: 67827136
  • BTW: NL115601077B04

BEZOEK ONS OOK OP: