how to build your own website for free

TOEPASSINGEN
AGRISECTOR

Precisielandbouw is op het juiste moment op de juiste plaats de juiste teeltmaatregel toepassen. Hiervoor is data van velden en gewassen nodig. Bodemdata vertellen de boordcomputer van de tractor al rijdend welke zaaidichtheid het beste zal uitpakken en hoeveel kunstmest gestrooid moet worden. Aan de hand van drone en/of satelliet-beelden wordt degroei van gewassen bijgehouden.

DIJKBEWAKING

De inzet van drones voor het beheer van bijvoorbeeld het oppervlaktewater. Een drone in die beeldopnamen maakte. De drone vliegt over de dijk en zorgt ervoor dat bestuurders en medewerkers op het hoofdkantoor en op het steunpunt kunnen zien wat er op en langs de dijken gebeurt. De drone vliegt uitsluitend over eigen wateren en gronden of boven gronden van grond-eigenaren die hiervoor toestemming  hebben gegeven. De beelden en inzet zijn veelbelovend. 

ARCHEOLOGIE en 3D MAPPING

In de archeologie wordt sinds een aantal jaar steeds meer gebruik gemaakt van drones. Steeds vaker zorgen drones tijdens opgravingen voor nieuwe inzichten. Nieuwe ontdekkingen zijn er al heel snel doordat alles direct vanuit de hoogte gezien kan worden. Vage greppels die in het vlak soms niet te zien zijn, worden nu duidelijk zichtbaar. Ook kunnen foto's gekoppeld worden waarmee een 3D mesh gegenereerd kan worden. Hierin kunnen dan objecten geplaatst worden zodat er een beeld onstaat hoe e.e.a. er in het verleden uit heeft gezien.

WARMTEBEELDEN

Met de warmtecamera’s onder een drone ontstaat er een nieuwe wereld. Zo kunt u slecht groeiende of dode planten herkennen in uw land, maar ook plekken waar warmte vrijkomt, bijv. als u er een warmte lek in een gebouw zit. Vaak worden warmtecamera’s gebruikt om de omgeving veiliger te maken. Om de kern van de brand op te zoeken, of om een brand voor te zijn in een bebost gebied waar een brand zou kunnen ontstaan. Of als hulp middel voor de brandweer om de kern van een brand op te zoeken zodat deze geblust kan worden. Ook kan het als extra hulp middel gebruikt worden om mensen op te sporen die vermist zijn en bijv. in het water liggen.


ADRES

GEOWINGS
Avercampstraat 3
7412 TH Deventer


CONTACT

Marc Lemmens
info@geowings.nl
06 - 159 00 762

INFO


  • KvK: 67827136
  • BTW: NL115601077B04

BEZOEK ONS OOK OP: