html templates

Saxion Deventer 4-Daagse Facility Management in de Gasfabriek

Één Team kiest voor het onderwerp Drones. Marc Lemmens legt de mogelijkheden uit en vertelt wat over de toepassingen. Vervolgens tijd voor een vliegdemonstratie.

Vanaf 19 t/m 22 december zitten ongeveer 100 derdejaars Facility Management studenten van Saxion te Deventer gevestigd in de centrale hal van de gasfabriek. De studenten zijn tijdens deze Deventer 4-Daagse druk bezig met een herhuisvestingsproject voor de Gasfabriek. Dit project wordt uitgevoerd in het kader van de toenemende leegstand in de bedrijvensector. Binnen Overijssel bedraagt het leegstandpercentage circa 18%, dit ligt boven het landelijk gemiddelde. De provincie wil de leegstand van kantoren aanpakken.


Het doel van dit project is voor ons studenten om kennis, kunde en vaardigheden rondom het oplossen van herhuisvestingsvraagstukken op te doen. De opdrachten zijn daarom gericht op het thema transformatie en herbestemming van gebouwen. Met de uitkomsten van het project willen wij als studenten een bijdrage leveren aan het aanpakken van de leegstand. We bedenken namelijk een nieuwe invulling voor het hoofdkantoor van de Gasfabriek die op dit moment deels leeg staat. Dit wordt gedaan aan de hand van een scenario met mogelijke gebruikers voor de toekomst. Aan het einde van de Deventer 4-Daagse (donderdag 15.00 uur) worden de eindresultaten per klas gepresenteerd aan de gebouweigenaar, de docenten, de verschillende klassen en andere geïnteresseerden. Tussen de verschillende klassen is er een onderlinge strijd om het beste advies op te stellen. De klas die het beste advies heeft opgesteld wint de Deventer 4-Daagse!


Het project wordt uitgevoerd door drie klassen. De klassen zijn opgedeeld in verschillende projectgroepen die bestaan uit een junior projectmanager, een adviseur huisvesting, een adviseur facilitair beheer en een financieel adviseur. Iedere rol heeft zo zijn eigen verantwoordelijkheid. Zo worden er plannen van aanpak geschreven, programma’s van eisen opgesteld en maquettes gebouwd. De studenten worden ondersteund door 4 docenten. Het project is zo opgesteld dat het lijkt alsof er als een écht projectteam gefunctioneerd wordt.


De locatie voor de Deventer 4-Daagse is geregeld door de docenten in overleg met de pandeigenaar. De studenten die de rol projectleider vervullen hebben de Deventer 4-daagse verder georganiseerd. Er moest namelijk catering geregeld worden, maar het pand moest ook leuk ingericht een aangekleed worden. In verband met de kerst is de centrale hal in gezellige kerstsferen aangekleed!

ADRES

GEOWINGS
Avercampstraat 3
7412 TH Deventer


CONTACT

Marc Lemmens
info@geowings.nl
06 - 159 00 762

INFO


  • KvK: 67827136
  • BTW: NL115601077B04

BEZOEK ONS OOK OP: